Opis projekta

Tvrtka Žarkovo d.o.o. dana 13. studenoga 2017. godine potpisala je ugovor o provedbi razvojnog projekta pod nazivom „Jačanje konkurentnosti tvrtke Žarkovo d.o.o. zaokruživanjem proizvodnog procesa“ s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO). Projekt je odobren u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava „E-impuls“, kojeg provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Tvrtka Žarkovo d.o.o. već dugi niz godina bavi se djelatnošću prerade i prodaje građevinskog kamena odnosno finalne obrade kamenih elemenata (rezanje, brušenje, poliranje i sl.) na području cijele RH. Odobreni projekt nastavak je razvojnih aktivnosti usmjerenih ka osuvremenjivanju radnog procesa s krajnjim ciljem unaprjeđenja kvalitete proizvoda i optimalnog zadovoljavanja tržišnih potreba. Analizom poslovanja utvrđeni su problemi koje je moguće učinkovito riješiti provedbom spomenutog projekta.

Provedbom odobrenog projekta unaprijediti će se tehnološka opremljenost kao preduvjet daljnjeg rasta i konkurentnosti na tržištu. U okviru projekta provest će se sljedeće aktivnosti: (1) Nabava stroja za završnu obradu kamena (2) Edukacija zaposlenika za rad na stroju. Naime, tvrtka trenutno isporučuje proizvode kupcu bez završne obrade rubnih ploha na elementima. Kroz projekt tvrtka će nabaviti multifunkcionalni stroj najnovije generacije koji može obavljati različite proizvodne operacije: obradu rubnih ploha kamenih ploča (od grubog brušenja do poliranja), profiliranje rubnih ploha, različita rezanja, urezivanje okapnica i sl. Obrada će biti moguća na svim kamenim elementima debljine 1 – 10 cm.